HISTORIA

Pas suksesit të madh në Indi ,sektori i automjeteve i Mahindra & Mahindra  vendosi të japë një përshtypje më globale për biznesin e saj. Një nga sfidat më interesante në këtë nivel është sigurisht depërtimi i tregut evropian.

Nisur nga strategjia e re "Global" e Sektorit Automobilistik të Mahidnra & Mahindra dhe mbështetur nga vullneti i departamentit të jashtëm dhe imagjinata e një ekipi italian, në vitin 2002 nisi shpërndarja e automjeteve Mahindra në Evropë dhe u lind kështu Mahindra Europe srl.

Mahindra Europe Srl ka qenë importuesi zyrtar i automjeteve Mahindra në Evropë që nga viti 2002, ku vepron nëpërmjet shpërndarësve kombëtarë, që merren me importimin dhe miratimin e bartësve dhe automjeteve për jashtë rrugë të prodhuara në Indi nga Mahindra & Mahindra, si dhe organizimin e asistencës pas shitjes.